VERKSAMHET 2018

Lauri Mäntyvaaras tjocka ögonfransar Finsk film på Roy 18
5 aprilPerkele 2 -bilder från Finland, finsk film på Bio Roy 18.00
14 april
 Nordiskt litteraturseminarium m Johanna Holmström, Sabine, Forsblom, Carina Karlsson, Kristin Bjarnadottir
21 april
Island i framkant? stort semianrium om Island 100 år självstyre m bl.a. deras ambassadör 11.00-16.30. Mer info kommer. Utrikespolitiska Föreningen Dragonen
3  juni
 9 decSjälvständighetsfesten m Topeliuskonsert, prel

info: gunn.wallin@telia.com

Att odla sina rötter
Vi är en grupp människor från olika delar av Finland (bl a Österbotten, Åboland och Nyland), som trots vår emigration tycker det är viktigt att behålla kontakten med vår gamla hembygd och träffa likasinnade. Vi vill bygga vidare på ett nätverk av personer med gemensam bakgrund, sprungna ur samma jord och med samma kulturarv. För även om vi lever, trivs och verkar i en annan miljö måste rötterna finnas kvar för kommande generationer.

Finlandssvenska Föreningen - en ideell förening för finländare på västkusten
Föreningen har traditioner sedan 1964. I slutet av 1987 upphörde verksamheten så gott som helt. Under 1990/91 återupptogs emellertid verksamheten igen och föreningen har nu ca 300 medlemmar från Munkedal i norr enda fram till Skåne i söder och Borås och Alingsås i öster. Åldern varierar mellan 0 och 90 år.Sedan 2002 ingår även Finlandssvenska Jönköpingsgillet som en undersektion.

Vi träffas 5-6 ggr per år med målsättningen att hålla våra finländska traditioner och dialekter levande genom att alltid ha något finlandssvenskt på programmet. Det kan bli både kulturella och kulinariska överraskningar. Men det viktigaste är att ha roligt tillsammans och det har vi lyckats med över förväntan.
Ta med dig ett glatt humör så tar vi hand om 'förtäringen'!

Välkommen som medlem!
Känner Du att Du delar våra värderingar och dessutom vill få nya roliga och intressanta kontakter, hälsar vi Dig hjärtligt välkommen till Finlandssvenska Föreningen i Göteborg.

Har Du frågor - ställ dem!