Vi ses på någon av följande evenemang! (kan ändras)

ÅRETS VERKSAMHET

Datum:Evenemang:

26 jan
Läsecirkelns start för våren, 1 gång/månad
27 jan
Försvarsseminarium Sveige-Finland m Utrikespolitiska Föreningen. StefanWallin, Karn Enström, Kenneth Forslund, VeraEfron. Moderator Kjell Skoglund, sv-fi Handelskammaren
 Love and Fury/Syysprinssi finsk film på ROY  18.00
16 mars
 Land utan lag - finsk film på Roy 18.00
30 mars

Finland-Sverige-Ryssland under 100 år. Dick Harrison, Anders Eriksson. Tillsammans m Universitetet m Föreningen Norden Gbg   12-15.

6 april
Lusten att skapa och leva. Tove Jansson utställning på Konstmuseet m Föreningen Norden Göteborg
6 april
Finland 100 år - konsert m sopran Noora Karhuluoma, Aulan Gamla Torget 43, Mölndal. 100,-. Föranmälan: bi@befree.se, 0731-81963/Föreningen Norden
7 april
 Konsert på Artisten 19.00-20.50 Sibelius/Dvorak etc, 100,-/60,-
9 april
Finland 100 år Konsert m Noora Karhuluoma i Lysekils församling/Föreningen Norden Lysekil
20 april
 Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv/finsk film på Roy 18.00
13 majLitterär Vårsalong på Stadsbiblioteket. Finlandssvensk Eftermiddag m Peter Sandström, Zinaida Linden. Pia Forsell (SLS) moderator
16 maj
 Lunchseminarium hos Utrikespolitisk Föreningen 'Brexit and is implications for the Nordic countries' med sve journalsiten Staffan Sonning från London. Föreningen Norden.
29 maj
 Årsmöte i Frölunda
Grillning i Slottsskogen.
30 sept Bokmässeträffen med Kjell Westö, Lundby Församlingslokal
14 sept Läsecirkeln hösten startar
 5 okt
 Ryssland ut i världen m journ. Anders Mård fr St Petersburg, med Utrikespolitiska Föreningen. 17.00.  Föreningen Norden.
7 oktViskonsert med kör och finländska och svenska visor i MImers Hus, Kungälv. Med Kungälvs Kommun och Föreningen Norden Gbg/Bohuslän. Nils Zandhers berättare.  70,-
8 oktViskonsert med kör och finländska och svenska visor i Mariakyrkan. Med Föreningen Norden Göteborg. Nils Zamdhers berättare     50,-
12 okt
 Näringslivsseminarium sve-fi handelskammaren
21 okt
 Viskonsert med kör, finländska visor i Bohusläns Museum i Uddevalla. kl 15.00. Gm Föreningen Norden
21 okt
Medieval/heavy metal konsert för ungdomar m bl.a. Black Magic Fools + 2 andra band. i Musikens Hus.
 10 novFinlands 100 år av sjä'lvständighet - i finländsk litteratur, konst, musik. M För Norden. Mötesplatsen Gbg
26 nov
Sölvguttene i Johanenbergskyrkan 16.30 anmälan info@norgeshus.se! Kyrkan blir full så anmäl er - UPPLEVELSE!

14 nov

Torsten & Wanja Söderbergspris med guidning på biblioteket
24 nov
 Finlandssvenskt spex APOLLO 11På Chalmers. Biljetter www.chalmersspexet.se/tfbiljetter
3 dec Självständighetsdagen i Lundby
 6 dec Jubileumsgudstjänst i Domkyrkan 16.00
 6 dec
 Konsert i Göteborg Konserthus 19.00, 430,-/person
 18 dec
 Minneskväll för Birgitt Ulfsson på Riksteatern. mer info kommer
  info: gunn.wallin@telia.com

Att odla sina rötter
Vi är en grupp människor från olika delar av Finland (bl a Österbotten, Åboland och Nyland), som trots vår emigration tycker det är viktigt att behålla kontakten med vår gamla hembygd och träffa likasinnade. Vi vill bygga vidare på ett nätverk av personer med gemensam bakgrund, sprungna ur samma jord och med samma kulturarv. För även om vi lever, trivs och verkar i en annan miljö måste rötterna finnas kvar för kommande generationer.

Finlandssvenska Föreningen - en ideell förening för finländare på västkusten
Föreningen har traditioner sedan 1964. I slutet av 1987 upphörde verksamheten så gott som helt. Under 1990/91 återupptogs emellertid verksamheten igen och föreningen har nu ca 300 medlemmar från Munkedal i norr enda fram till Skåne i söder och Borås och Alingsås i öster. Åldern varierar mellan 0 och 90 år.Sedan 2002 ingår även Finlandssvenska Jönköpingsgillet som en undersektion.

Vi träffas 5-6 ggr per år med målsättningen att hålla våra finländska traditioner och dialekter levande genom att alltid ha något finlandssvenskt på programmet. Det kan bli både kulturella och kulinariska överraskningar. Men det viktigaste är att ha roligt tillsammans och det har vi lyckats med över förväntan.
Ta med dig ett glatt humör så tar vi hand om 'förtäringen'!

Välkommen som medlem!
Känner Du att Du delar våra värderingar och dessutom vill få nya roliga och intressanta kontakter, hälsar vi Dig hjärtligt välkommen till Finlandssvenska Föreningen i Göteborg.

Har Du frågor - ställ dem!